Wpis: Ciasto pomarańczowe z granatem

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2018-02-05 00:00:00

Jeśli nie lubisz bardzo słodkich ciast, jeśli uwielbiasz smak pomarańczy, albo masz ochotę przygotować wyrafinowany deser, ten przepis jest dla Ciebie. Spróbuj, gwarantuję że się nie rozczarujesz! CIASTO POMARAŃCZOWE Z GRANATEM 4 pomarańcze, w tym przynajmniej 2 niepryskane 1 granat 180 g mąki 135 g brązowego cukru 120 g masła w temperaturze pokojowej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 6 łyżek miodu garść orzechów nerkowca Jedną niepryskaną pomarańczę wrzucamy na kilka minut do wrzącej wody. Wyjmujemy ją, a zaraz potem gotujemy po raz drugi tak długo, aż stanie się miękka (zazwyczaj zajmuje to ok. pół godziny). Studzimy, wyjmujemy ewentualne pestki i miksujemy r...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody