Wpis: Cucciolina x BTTH: fioletowa pizza ze słodkimi ziemniakami

Autor: Byłem Tu. Tony Halik - opublikowany: 2017-12-06 00:00:00

Ostatnio opowiadałam Wam historię Sylwestra Muranowicza, szefa kuchni Cucciolina, restauracji serwującej australijską pizzę. Razem z Sylwestrem zrealizowaliśmy właśnie pewien kulinarny eksperyment. Jego celem było opracowanie kompozycji pizzy w australijskim* stylu z dodatkiem fioletowego ziemniaka beniiimo, hodowanego jest między innymi na Okinawie. Udało się! Wyszła bardzo ciekawa kompozycja – ciekawa smakowo i wizualnie – do tego w zgodzie ze światowym trendem purple food (fioletowe jedzenie). Oto nasza fioletowa pizza! Fioletowe jedzenie hitem 2017 roku Niedawno rozwialiśmy z szefem restauracji Cucciolina o kulinarnych trendach na świecie. Od jakiegoś czasu popularne jest jedzenie o określonym kolorze (czy moż...

Tekst pochodzi ze strony: Byłem Tu. Tony Halik i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Byłem Tu. Tony Halik