Wpis: Dorada gotowana na parze

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2017-12-15 00:00:00

Dorada jest pyszną i zdrową rybą. Można ją przyrządzić na wiele sposobów, a moim zdaniem najlepiej smakuje w najprostszej oprawie. Ugotowana na parze, nie traci nic ze swoich dobroczynnych właściwości, a kapary i oliwa zmieszana ze sórką cytrynową podkreślą tylko jej delikatny smak. DORADA GOTOWANA NA PARZE 4 filety z dorady 4 łyżeczki kaparów starta skórka z 1 niepryskanej cytryny 6 łyżek oliwy z oliwek extravergine ewentualnie sól Filety z dorady gotujemy na parze. W międzyczasie w miseczce mieszamy oliwę ze startą skórką z cytryny i ewentualnie ze szczyptą soli. Ugotowaną doradę nakładamy na talerze, polewamy oliwą ze skórką cytrynową i posypujemy kaparami. Smacznego! Ania P.S. Polecam r&oacut...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody