Wpis: Focaccia z fetą, cukinią i kolorowym pieprzem

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-05-20 00:00:00

Focaccię można przygotować z dowolnymi dodatkami. Mnie przekonuje połączenie wyrazistego sera feta z delikatną cukinią i różowym pieprzem, który nie tylko dodaje świeżego posmaku, ale podobnie jak papryczka ożywia danie kolorem. Liście bazylii ułożyłam na placku jedynie dla uzyskania kontrastu na zdjęciu. Po wykonaniu fotografii, wrzuciłam je do sosu pomidorowego. FOCACCIA Z FETĄ, CUKINIĄ I KOLOROWYM PIEPRZEM Składniki: 160 ml ciepłej wody 20 g świeżych drożdży ogrzanych w temperaturze pokojowej 1 łyżeczka cukru 225 g mąki pszennej + 1 łyżka do rozczynu 1/2 łyżeczki soli + szczypta soli do rozczynu i do posypania focacci 1 łyżka oliwy oliwy z oliwek + oliwa potrzebna do skropienia focacci 1 nieduż...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody