Wpis: Gołąb na słodko i kuskus po królewsku, czyli Marrakesz od kuchni

Autor: Sznupkowie w podróży życia - opublikowany: 2013-05-10 22:33:00
Kraj: Maroko, Lokalizacja: Marakesz

- Sznupek, to co dzisiaj zamawiasz?- Tajina z oliwkami- Oj Sznupek, Ty ciągle te tajiny i tajiny- Bo są najlepsze, więc co mam kombinować?- Ooo zobacz, tutaj na pierwszym miejscu, może być dobre- Skąd wiesz?- No nie wiem, ale pisze "le ałtentik arabik tradisional" ooo to musi być dobre- No to zamów - No i co? Smakuje?- Tego się jeść nie da! Fuj! Ohyda!- To wiesz co, to juz zamów tego tajina- Nie chce! Mam niesmak, frytki dojem- No zamów sobie Kochanie, lubisz przecież - I co sprawdziłaś w necie co to jest ta Pastilla?- Sprawdziłam- I co?- A nie będziesz zły?- No mów! Znowu jakiegoś konia zjadłem?- Nie. Gołębia z cukrem pudrem i cynamonem- Świetnie! Ty i te twoje doświadczenia podróżniczo-kulinarne - Sznupek to co zamawiasz dz...

Tekst pochodzi ze strony: Sznupkowie w podróży życia i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Sznupkowie w podróży życia