Wpis: Jak TANIO i DOBRZE zjeść w Wenecji

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-01-30 00:00:00

Nie jest łatwo dobrze zjeść, nie wydając przy tym ogromnych pieniędzy w miastach, które każdego roku odwiedzają niekończące się tłumy turystów. To właśnie Ci ostatni paradoksalnie sprawiają, że restauracje serwujące lichej jakości jedzenie i wystawiające ogromne rachunki mają rację bytu. Mrożona pizza podawana nad Canale Grande, w zabytkowej części Florencji, czy dajmy na to w okolicach Duomo di Milano kosztuje fortunę. Oczywiście w każdym mieście istnieją restauracje i tawerny słynące z doskonałej kuchni. Są to przeważnie miejsca, gdzie bywają lokalsi. COPERTO – WŁOSKA OPŁATA ZA ZAJĘCIE STOLIKA We Włoszech zwyczajowo do rachunku doliczane jest “coperto”, czyli op&...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody