Wpis: Japchae (잡채)

Autor: My Oppa's Blog - opublikowany: 2017-09-09 00:00:00

Miałam dziś gości, więc postanowiłam, że chociaż jedno danie musi być koreańskie. Japchae zwykle podawane jest jako banchan (przystawka), ale bywa również daniem głównym. Dzięki warzywom i marynacie ma lekko słodkawy smak i jest jedną z moich ulubionych koreańskich przystawek. Podstawa jest prosta: szklany makaron ze słodkich ziemniaków, dużo warzyw i jakiś dodatek - najczęściej mięso wołowe. O Maangchi pisałam wiele razy, więc nie powinno Was dziwić, że jej przepis z YT był dla mnie inspiracją. U mnie pojawiło się tofu, ale większość kroków wykonałam w ten sam sposób co ona. Video Maangchi: link  Składniki na 5 średnich porcji:200 g makaronu ze słodkich ziemnia...

Tekst pochodzi ze strony: My Oppa's Blog i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: My Oppa's Blog