Wpis: Japońskie makarony: ramen, soba, udon, somen, hiyamugi, okinawa soba i inne

Autor: Byłem Tu. Tony Halik - opublikowany: 2019-08-05 00:00:00

Ramen, soba, udon, somen… To tylko kilka przykładów najbardziej znanych japońskich makaronów. Bo japońskie makarony to cała gama tekstur i smaków. Dzisiaj omawiamy te najbardziej znane i najpopularniejsze; tłumaczymy, czym się różnią i do jakich dań się je stosuje. Po lekturze tego artykułu będziesz czuć się znacznie pewniej w świecie japońskiej kuchni. Uwaga: artykuł powstał w ramach niekomercyjnego projektu Kuchnia japońska dla początkujących, który ma na celu propagację japońskiej kuchni w Polsce (info tutaj). To pierwszy artykuł w polskojęzycznym internecie, w którym tak szczegółowo omówiono japoński...

Tekst pochodzi ze strony: Byłem Tu. Tony Halik i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Byłem Tu. Tony Halik