Wpis: “Kuchnia Dantego” genialna książka o przyrządzaniu włoskich potraw

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-07-02 00:00:00

Jak wiecie, od pewnego czasu nadrabiam czytelnicze zaległości. Przez pierwsze dwa lata życia córki trudno mi było sięgnąć po książkę. W ostatnich miesiącach w końcu coś drgnęło. Tym razem mam dla was prawdziwą bombę. Jeśli nie wierzycie, że w sposób wciągający można napisać całą stronę na temat procesu gotowania makaronu, weźcie do ręki “Kuchnię Dantego”. “Kuchnia Dantego” to pozycja o charakterze popularyzatorskim. Popularyzuje nie tyle włoską kuchnię, ile włoską kulturę jedzenia, a także kulturę przez duże “K”. Dwóch Włochów od dawna osiadłych nad Wisłą z humorem opisuje obserwacje dotyczące polskiego spo...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody