Wpis: Lasagne z warzywnym ragù

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2020-01-17 00:00:00

LASAGNE Z WARZYWNYM RAGÙ Składniki: 6 płatów makaronu lasagne 100 g startego Parmezanu 100 g startego Pecorino romano ragù: 3 średnie cukinie 1 średni bakłażan 2 marchewki 1 czerwona papryka 1/2 cebuli sól i pieprz 4 łyżki oliwy extra vergine oregano beszamel: 1 l mleka 6 łyżek mąki 100 g masła gałka muszkatołowa sól Przygotowanie: Myjemy wszystkie warzywa i kroimy w drobną kostkę. W głębokiej patelni rozgrzewamy 3 łyżki  oliwy, wrzucamy pokrojone jarzyny i gotujemy je na średnim ogniu przez ok. 45 minut, często mieszając. Warzywa nie powinny być surowe, ale powinny pozostać chrupiące. Na koniec, wedle uznania doprawiamy całość solą, pieprzem i oregano. Przygotowu...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody