Wpis: Lasagne ze szparagami, porem i wędzonym łososiem

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-05-08 00:00:00

LASAGNE ZE SZPARAGAMI, POREM I WĘDZONYM ŁOSOSIEM  Składniki: lasagne 200 g wędzonego łososia pęczek zielonych szparagów 1 por 75 g tartego parmezanu sok z połówki cytryny 9 płatów makaronu lasagne oliwa z oliwek extra vergine sól pieprz świeży szczypiorek beszamel 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 450 ml mleka szczypta soli gałka muszkatołowa mielony pieprz Przygotowanie: Odcinamy zielone liście pora, pozostałą część myjemy, siekamy i wrzucamy na patelnię razem z 1 łyżką oliwy. Smażymy przez 3 minuty, ciągle mieszając. Doprawiamy solą, przykrywamy i dusimy przez kolejne 2 minuty. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy. Odłamujemy twarde końcówki szparagów. Jeśli  ł...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody