Wpis: Liguria od kuchni, czyli czego spróbować, będąc w tym regionie?

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2018-07-02 00:00:00

Amatorzy włoskiej kuchni, kulinarnych podróży i odkrywania lokalnych smaków na pewno zadają sobie pytanie, co zjeść w regionie, który zamierzają odwiedzić. Dzisiaj podpowiem Ci, jakie są lokalne przysmaki, typowe dla niewielkiej, ale pięknej Ligurii. Ziemia ta z jednej strony otoczona jest przez turkusowe morze, z drugiej przez zielone Apeniny. Porasta ją klasyczna śródziemnomorska roślinność, a wyróżnia charakterystyczna kolorowa architektura. Kuchnia opiera się na tym, co oferuje ziemia i morze. FOCACCIA GENOVESE Znany na całym świecie placek drożdżowy z dodatkiem oliwy z oliwek jest idealny o każdej porze dnia. Nadaje się na przekąskę, szybki lunch, dodatek do głównych dań lub jako aperitvo, a nawet na "...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody