Wpis: Lipiec z kuchnią azjatycką. Azjatyckie jedzenie codziennie

Autor: Byłem Tu. Tony Halik - opublikowany: 2018-07-12 00:00:00

Podjęłam pewne wyzwanie: przez cały lipiec, codziennie (!), zamierzam jeść azjatyckie jedzenie. Na razie się udaje – przez pierwszy tydzień (a w zasadzie 8 dni, bo azjatycki maraton zaczęłam de facto 30. czerwca) zjadłam 4 zupy ramen oraz porządną porcję sushi i sashimi, pierożki gyoza, kurczaka karaage, ebi panko i bánh mì. Zaczęłam bardzo japońsko, ale nie zamierzam się do ograniczać do kuchni jednego kraju. Planuję miks kuchni japońskiej, koreańskiej, wietnamskiej, tajskiej, chińskiej, indonezyjskiej, itd. Dlaczego podjęłam to wyzwanie? Jestem przekonana, że potrawy kuchni krajów Azji lepiej mi służą. Poza tym podoba mi si&#...

Tekst pochodzi ze strony: Byłem Tu. Tony Halik i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Byłem Tu. Tony Halik