Wpis: Paccheri z krewetkami i pomidorkami czereśniowymi

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2017-11-23 00:00:00
Kraj: Włochy, Lokalizacja: Rzym

Nie będę ukrywać, że uwielbiam krewetki, kocham soczyste pomidory, a bez makaronu nie potrafię żyć. Ten przepis, nie dość, że jest prosty, pozwala przygotować niemal królewskie danie. PACCHERI Z KREWETKAMI I POMIDORKAMI CHERRY (składniki na 2 osoby) 160 g makaronu paccheri 20 krewetek tygrysich 250 g pomidorków czereśniowych 100 ml białego wina 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek extravergine pietruszka sól i pieprz Jeśli kupiłeś krewetki mrożone, w pierwszej kolejności musisz je rozmrozić. Kiedy będą gotowe, oderwij głowy od korpusów, a z tych ostatnich zdejmij skorupę. Przy pomocy wykałaczki wyciągnij z każdego korpusu czarną nitkę. Umyj i przekrój na połówki wszy...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody