Wpis: Panna cotta o smaku Spritza

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2018-08-03 00:00:00

PANNA COTTA O SMAKU SPRITZA Składniki: panna cotta: 250 ml śmietanki kremówki 250 ml mleka 60 g cukru 8 g żelatyny w listkach 5o ml Spritza galaretka: 200 ml Prosecco 50 ml Spritza 3 g żelatyny w listkach 1 pomarańcza bio Przygotowanie: Listki żelatyny zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 10 minut. W garnuszku rozpuszczamy śmietankę, mleko i cukier. Dodajemy żelatynę i mieszamy, aż się rozpuści. Krem łączymy z Aperolem, mieszamy i rozlewamy do 4 miseczek. Zakrywamy je folią aluminiową i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Pozostałe listki żelatyny zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 10 minut. W rondelku podgrzewamy 2 łyżki wody i rozpuszczamy w nich żelatynę. Wlewamy Prosecco i Aperol, mieszamy, studzimy i zalewamy schło...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody