Wpis: Parmigiana di zucchine

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2018-07-27 00:00:00

Parmigianę można przygotować wcześniej. Ja robię to niemal zawsze, ponieważ jeśli postoi, smaki lepiej się przegryzą. Nie ma problemu z jej odgrzaniem, a w letnie dni dobrze smakuje również na zimno. PARMIGIANA DI ZUCCHINE Składniki: 1 kg cukinii  mąka 2 duże jajka 4 łyżki mleka bułka tarta olej słonecznikowy 600 g passaty pomidorowej 100 g szynki typu Dolomite 4 łyżeczki suszonego oregano 200 g tartego Parmezanu i Pecorino oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia listki świeżej bazylii Przygotowanie: Cukinię myjemy i kroimy w cienkie, podłużne plastry.  Solimy je i panierujemy kolejno w mące, roztrzepanych jajkach zmieszanych z mlekiem i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej słonecznikowy i smażymy plastry z dwóch...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody