Wpis: Peperoncino – wszystko co chciałbyś o nim wiedzieć

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-03-05 00:00:00

Jest niewielka, piękna, kolorowa i potwornie pikantna. Mowa o peperoncino, papryczce, która we Włoszech –  szczególnie na południu kraju – przez wieki była używana w celu konserwacji żywności. Nadal w tamtejszej kuchni jest bardzo popularna. Dla wielu Włochów peperoncino stanowi niezbędne wyposażenie spiżarni. Często zadaje sobie pytanie, jak przy panujących w Italii upałach, ludzie są w stanie znieść tak agresywny smak? Sama jednak często peperoncino używam.  WŁAŚCIWOŚCI PEPERONCINO peperoncino to znany afrodyzjak jest przeciwutleniaczem – chroni skórę i opóźnia proces starzenia sprzyja wydzielaniu soków żołądkowych i poprawia trawienie wzmacnia włosy, dodaje im blasku ł...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody