Wpis: Pesto z suszonych pomidorów i migdałów

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2018-03-24 00:00:00

Pesto z suszonych pomidorów idealnie nadaje się nie tylko jako sos do makaronu. Można nim smarować bruschetty i krakersy, można  maczać w nim grissini. Podobno dobrze sprawdza się w duecie z polentą. W niedalekiej przyszłości na pewno ten wariant wypróbuję. PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW I MIGDAŁÓW 100 g suszonych pomidorów 25 g migdałów bez skórki 25 g parmezanu 3 ząbki czosnku (można nie dodawać) 50 g oliwy z oliwek extravergine Pomidory wsypujemy do miski, zalewamy wodą i odstawiamy na godzinę. W międzyczasie siekamy migdały. Dobrze osuszone pomidory wrzucamy do miksera razem z posiekanymi migdałami i ewentualnie obranymi ząbkami czosnku. Miksujemy. Dodajemy parmezan i oliwę i miksujemy wszystko do konsystencji kremu. Sma...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody