Wpis: Pieczone brukselki w maślano-pomarańczowym sosie – Cavolini di Bruxelles al forno con salsa al burro e arancia

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2016-02-08 00:00:00
Kraj: Włochy

PIECZONE BRUKSELKI W MAŚLANO-POMARAŃCZOWYM SOSIE Składniki: 1 opakowanie brukselek 2 łyżki oliwy z oliwek masło wielkości orzecha włoskiego pół łyżeczki soli 2 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka syropu kasztanowego sok wyciśnięty z połówki pomarańczy pół łyżeczki startej skórki pomarańczowej Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Umyte brukselki kroimy na pół i układamy na blasze wyłożonej papierem do… Read More Pieczone brukselki w maślano-pomarańczowym sosie – Cavolini di Bruxelles al forno con salsa al burro e arancia...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody