Wpis: Pistacjowa Nutella

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2018-05-24 00:00:00

Nutella to krem z orzechów laskowych i kakao. W moim przepisie głównym składnikiem są pistacje, zatem trafniejszą nazwą jest krem pistacjowy. Nutella w tytule stanowi celowy zabieg, mający na celu przyciągnięcie uwagi i prosty przekaz – powiem Ci jak przygotować pyszny krem, którym możesz smarować kromki chleba, wyjadać go łyżką ze słoika lub użyć do przygotowania jakiegoś innego deseru, np. tiramisù. Z podanych składników przygotujesz 350 g kremu. KREM PISTACJOWY: Składniki: 150 g obranych i niesolonych pistacji 100 g białej czekolady 100 g cukru 20 g masła 50 ml mleka Przygotowanie: W niedużym garnuszku zagotowujemy wodę. Do wrzątku wrzucamy pistacje i gotujemy je przez 10 minut. Odcedzamy i przekładamy n...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody