Wpis: Pistacjowe tiramisù

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-03-15 00:00:00

Jak zaczynacie dzień? Ja zazwyczaj od jogurtu z płatkami owsianymi i/albo z sezonowymi owocami. Czasem jednak specjalnie sobie dogadzam. Zrobiłam to dzisiaj rano, pochłaniając wspólnie z dzieckiem porcję tiramisù. Pistacjowe tiramisù to kolejny po tiramisù z truskawkami wariant klasycznego włoskiego deseru. Jest prosty w przygotowaniu i bardzo, bardzo pyszny. Pastę z pistacji koniecznie zróbcie własnoręcznie, bo te ze sklepu mają w składzie cukier i inne zbędne dodatki. PISTACJOWE TIRAMISÙ (4 duże porcje) Składniki: 250 gr serka mascarpone 2 jajka 100 gr cukru trzcinowego 1 filiżanka kawy 100 gr niesolonych pistacji 2-3 łyżki oleju słonecznikowego biszkopty garść zmiksowanych pistacji do dekoracji Przygotowanie: Żeliwny ...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody