Wpis: Pretensjonalne pisanie o jedzeniu

Autor: Udaję się - opublikowany: 2019-11-30 00:00:00

O jedzeniu łatwo jest pisać w sposób egzalto?wany. Z takich artykułów wynika, że Meksykanie żywiołowo tańczą wokół garków. Francuzi całe dnie fascynują się serami. Ponieważ wszystko jest na wyciągnięcie ręki, autentyzmu i szyku dodają w gazetowych przepisach wydziwiane składniki. Im bardziej wydziwiane, tym lepiej. Zawsze uśmiecham się do siebie, gdy widzę w przepisie: szynka gran padano, chleb pita, sól morska świeżo zmielona i tłumaczę to sobie na: szynka, chleb, sól lub morele Solei, jajka od kur z wolnego wybiegu, cukier trzcinowy/cukier kokosowy, mleko migdałowe na brzoskwinia, jajko, cukier, mleko Tu muszę dodać, że w ogóle bardzo śmieszą mnie modne w ostatnich latach przepisy, kt&...

Tekst pochodzi ze strony: Udaję się i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Udaję się