Wpis: Quiche w barwach jesieni, z dynią, szpinakiem, fetą i orzechami nerkowca

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-11-08 00:00:00

QUICHE Z DYNIĄ, SZPINAKIEM, FETĄ I ORZECHAMI NERKOWCA Składniki: na ciasto 200 g mąki 90 g masła 1 jajko 2o ml zimnej wody na farsz 200 g dyni 50 g szpinaku 1 cebula 100 g fety 150 ml mleka 100 ml śmietanki 30% 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki orzechów nerkowca sól pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać sól i masło w kawałkach. Wyrobić na kruszonkę. Następnie dodać jajko, wodę i zagnieść. Uformować kulę, zawinąć ją w papier i schować na 30 minut do zamrażalnika. Ugotować szpinak i porządnie go odcedzić. Dynię pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię razem z 3 łyżkami oliwy i podsmażać na małym ogniu przez 10...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody