Wpis: Risotto al Prosecco

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2017-12-30 00:00:00

Risotto z Prosecco ma wyjątkowy smak – daleki od alkoholowego, aromatyczny i bardzo oryginalny. Jest niezwykle proste do przygotowania i idealne na specjalne okazje, takie jak Sylwester, Nowy Rok lub np. urodzinowa kolacja. Należy pamiętać, żeby podczas gotowania pozwolić odparować alkoholowi i żeby często mieszać ryż. RISOTTO AL PROSECCO (składniki na 2 osoby): 160 g ryżu carnaroli 2 szklanki Prosecco 1 gałązka rozmarynu 50 g masła wywar z warzywnej kostki rosołowej 1 ząbek czosnku sól i pieprz Listki rozmarynu myjemy pod bieżącą wodą, suszymy i siekamy. W garnku rozpuszczamy masło razem z posiekanym rozmarynem i przepołowionym ząbkiem czosnku. Kiedy ten ostatni się zarumieni, wyjmujemy go i wsypujemy ryż, który prażymy przez 2 ...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody