Wpis: Rukola, mandarynki, owoc granatu i orzechy włoskie, czyli sałata idealna na zimowe smutki

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-12-16 00:00:00

Zimą często sięgam po owoc granatu. Używam go w kuchni albo widelcem wyciskam sok z kilku ziarenek, mieszam z łyżką miodu i nakładam na twarz maseczkę. Sałatka, którą dzisiaj proponuję, to bomba witaminowa, energetyczna mieszanka kolorów i zaskakujące połączenie kilku smaków, to zimowa petarda! SAŁATA Z RUKOLI, Z MANDARYNKAMI, OWOCEM GRANATU I ORZECHAMI WŁOSKIMI Składniki: (4 nieduże porcje) 4 garści rukoli 50 g orzechów włoskich ziarenka wyłuskane z połowy owocu granatu 4 mandarynki bez pestek (można zastąpić 2 pomarańczami) 2 łyżki miodu 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny sól świeżo zmielony czarny pieprz Przygotowanie: Rukolę nale...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody