Wpis: Sałatka z grillowanego kurczaka i szparagów z kaparami, tymiankiem i cytryną

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2018-05-03 00:00:00

SAŁATKA Z GRILLOWANEGO KURCZAKA I SZPARAGÓW Z KAPARAMI, TYMIANKIEM I CYTRYNĄ (składniki na 2-3 porcje) 1 pierś kurczaka 1 pęczek szparagów 4 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia 2 łyżki kaparów kilka gałązek świeżego tymianku 2 pełne garście rukoli pół szklanki majonezu pół szklanki jogurtu greckiego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól morska świeżo zmielony pieprz Rukolę płuczemy pod bieżącą wodą i suszmy. Od szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki. Myjemy je, suszymy i obieramy, a następnie solimy i smarujemy 1 łyżką oliwy. Pierś kurczaka płuczemy i oczyszczamy z ewentualnych kostek i włókien. Kroimy ją na p&o...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody