Wpis: Sałatka z pieczoną papryką, bakłażanem i sirene

Autor: Szopska Sałata - opublikowany: 2013-07-09 21:08:00

Nic tak nie kojarzy mi się z Bułgarią, jak zapach pieczonych papryk – kocham go! Pieczone papryki nie dość, że pachną niesamowicie, to mają wspaniały smak – podczas pieczenia wydziela się cała ich słodycz. Takie papryki można jeść samodzielnie, marynować czy dodawać do sałatek. Dzisiaj mam dla Was sałatkę, którą robiłam pierwszy raz, ale na pewno nie ostatni.Jak upiec papryki? Bułgarzy pieką je najczęściej na grillu, bez problemu można to jednak zrobić w piekarniku, do którego wkładamy je w całości na 200 st. Podczas pieczenia wydziela się lepka maź, warto więc położyć je na folię aluminiową. Pieczemy ok. 20-30 minut, nie przejmując się czerniejąc&...

Tekst pochodzi ze strony: Szopska Sałata i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Szopska Sałata