Wpis: Skomponuj idealną deskę serów (i nie bój się serów jeść!)

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2020-03-02 00:00:00

Z włoskimi serami jest podobnie jak z winami. Francuzów cechuje większa smykałka do promocji rodzimych produktów na świecie. Okazuje się jednak, że Włosi dysponują  nieporównywalnie bogatszym wyborem. Każdy wariant charakteryzuje odrębny smak, który wprowadza nas w dobry humor. Co więcej, dieta uzupełniona o sery może regulować sen. Magicznym składnikiem jest tryptofan, czyli aminokwas będący źródłem m.in. serotoniny. Porcja zawierająca 40 g serów jedzona 2-3 w tygodniu dostarcza organizmowi witaminę D, wapno i proteiny. RODZAJE WŁOSKICH SERÓW: FRESCHI Formaggi freschi, czyli świeże sery uchodzą za najlżejsze. Zawierają więcej wody, a mniej tłuszczów i soli. Są wśród n...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody