Wpis: Spaghetti z bakłażanami i kaparami

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-08-15 00:00:00

SPAGHETTI Z BAKŁAŻANAMI I KAPARAMI Składniki: (4 porcje) 400 g spaghetti 600 g długich bakłażanów 4 łyżki kaprów w soli 12 czarnych oliwek 2 ząbki czosnku 1 peperoncino 2 łyżki posiekanej pietruszki 4 łyżki oliwy z oliwek sól i pieprz 100 ml wody tarty Parmezan Przygotowanie: Bakłażany kroimy w plasterki, solimy i odkładamy na pół godziny na sitko po to, żeby pozbyć się goryczki. Płuczemy, suszymy, kroimy w kostkę. Obieramy czosnek i drobno go siekamy. Kapary płuczemy i starannie odsączamy. Do dużej teflonowej patelni wlewamy 100 ml wody, dodajemy oliwę, peperoncino i czosnek. Zagotowujemy. Dorzucamy kostki bakłażana i smażymy na średnim ogniu, często mieszając przez ok. 10 minut albo do mięk...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody