Wpis: Strudel z borowikami, szynką i suszonymi pomidorami – Strudel con porcini, prosciutto e pomodori secchi

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2016-10-19 00:00:00
Kraj: Włochy, Lokalizacja: Rzym

STRUDEL Z BOROWIKAMI, SZYNKĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 1 opakowanie ciasta francuskiego 120 g szynki 120 g sera Ementaler 150 g suszonych borowików 120 g suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 2 gałązki tymianku 1 białko oliwa extravergine sól i pieprz Na patelni rumienimy ząbek czosnku z 2 łyżkami oliwy. Dodajemy tymianek, borowiki i smażymy przez 5 minut. Wyjmujemy czosnek i gałązki tymianku. Solimy i popieprzymy. STRUDEL CON PORCINI, PROSCIUTTO E POMODORI SECCHI 1 confezione di pasta sfoglia 120 g di prosciutto cotto 120 g formaggio Edamer 150 g funghi porcini secchi 120 g di pomodori secchi 1 spicchio d’aglio 2 rametti di timo 1 tuorlo olio EVO sale e pepe Rosoliamo lo spicchio d’aglio con 2 cucchiai d’olio in una padella finché sarà dorato. Aggiungiamo il timo e i funghi e cuciam...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody