Wpis: Szałwia w panierce
Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-06-11 00:00:00
Przytrafili nam się niezapowiedziani goście. Świetnie -pomyślałam, bo nasze życie towarzyskie ostatnimi czasy miewa się średnio. Otworzymy butelkę musującego wina i wypijemy je w ogrodzie. Tylko co ja do tego wina podam? Traf chciał, że na kuchennym stole stał bukiet aromatycznej szałwii. Pomyślałam, że przygotuję tempurę i razem z bąbelkami podam panierowaną szałwię. To był strzał w dziesiątkę!
SZAŁWIA W PANIERCE
Składniki:
ok. 15-20 dużych listków szałwii z łodyżkami
100 g mąki
ok. 60 ml gazowanej i zimnej wody (dla uzyskania bardziej chrupiącej panierki można użyć zimnego piwa)
1 żółtko
olej do smażenia
sól
Przygotowanie:
Liście szałwii płuc...
Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.
czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody