Wpis: Szałwia w panierce

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-06-11 00:00:00

Przytrafili nam się niezapowiedziani goście. Świetnie -pomyślałam, bo nasze życie towarzyskie ostatnimi czasy miewa się średnio. Otworzymy butelkę musującego wina i wypijemy je w ogrodzie. Tylko co ja do tego wina podam? Traf chciał, że na kuchennym stole stał bukiet aromatycznej szałwii. Pomyślałam, że przygotuję tempurę i razem z bąbelkami podam panierowaną szałwię. To był strzał w dziesiątkę! SZAŁWIA W PANIERCE Składniki: ok. 15-20 dużych listków szałwii z łodyżkami 100 g mąki ok. 60 ml gazowanej i zimnej wody (dla uzyskania bardziej chrupiącej panierki można użyć zimnego piwa) 1 żółtko olej do smażenia sól Przygotowanie: Liście szałwii płuc...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody