Wpis: Szparagi po mediolańsku

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2018-05-10 00:00:00

Kuchnia mediolańska znacznie odbiega od tego, co kojarzymy z włoskimi smakołykami. Niemniej jednak warto ją lepiej poznać. Poza risotto alla milanese, ossobuco i Panettone, znalazło się u niej miejsce także dla szaragów. Szparagi z jajkiem sadzonym to wiosenne drugie danie, serwowane po ryżu lub makaronie, które wyróżnia zdecydowany smak jajka i delikatny, lekko słodkawy smak szparagów. ASPARAGI ALLA MILANESE składniki na 4 porcje: 1,5 kg szparagów 4 jajka garść startego sera Grana padano 80 g masła sól Od szparagów odcinamy zdrewniałe końce, obieramy łodygi i płuczemy je pod bieżącą wodą. Dzielimy je na cztery grupy i każdą z nich związujemy nicią kuchenną. W wysokim i wąskim gar...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody