Wpis: Tagliatelle ze szpinakiem i pieczarkami

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2018-01-30 00:00:00

Pieczarki to bardzo popularne grzyby. Są zdrowe, zawierają dużo witamin z grupy B – w tym kwas foliowy, witaminę A i E, a nawet witaminę D. Są dobrym źródłem potasu, miedzi, są też bogate w jod i błonnik. Mają właściwości przeciwnowotworowe, odpornościowe i antybakteryjne. Szpinak ma wiele wartościowych składników odżywczych. Po pierwsze obfituje w  witaminę K, wapń, żelazo i magnez. Po drugie jest bogaty w kwas foliowy, beta-karoten i witaminę C, po trzecie wpływa korzystnie na układ szkieletowy. A makaron? Makaron jest smaczny, poza tym ugotowany al dente wcale nie tuczy! TAGLIATELLE ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI (składniki na 6 osób): 400 g makaronu tagliatelle 600 g pieczarek 1,5 kg śwież...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody