Wpis: Tajlandia na widelcu cz. 3

Autor: 4ever Moments - opublikowany: 2013-05-12 00:59:45

Po dłuższej przerwie i masie grillowanego mięcha, dziś proponuję danie lekkie i niezwykle orzeźwiające, przepyszną sałatkę podawaną na zimno z dominującym smakiem limonki i zielonej papryki chilli, Yum Woon Sen. Składniki: 100g noodli typu vermicelli, 100g gotowanej piersi z kurczaka, 50g pokrojonych pomidorów, 50g grzybów shitake, 20g szczypiorku, 2 łyżki soku z limonki, 2 łyżki sosu rybnego, 2-3 zielone papryczki chilli, 1-2 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania: Noodle moczyć w zimnej wodzie przez 5 minut, następnie podgotować 2 minuty i zalać zimną wodą na kolejną minutę. Po ostygnięciu pociąć makaron na drobniejsze kawałki. Szczypiorek, pomidory, grzyby i papryczkę pokroić, wszystkie skł...

Tekst pochodzi ze strony: 4ever Moments i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: 4ever Moments