Wpis: Tortelli z gruszką i ementalerem

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-02-27 00:00:00

O tym, że ser w połączeniu z gruszkami smakuje pysznie, wiedziałam od dawna. Niestety mój mąż był innego zdania. Całe szczęście do czasu. Rok temu podczas Wielkanocy odwiedziliśmy Comacchio. W restauracji zastanawiałam się co zamówić dla dziecka, a kelnerka doradziła mi tortelli z gruszką i ementalerem. To był strzał w dziesiątkę. Pierożki posmakowały naszej małej F., natomiast mąż diametralnie zmienił uczucia względem gruszko-serowego duetu. Pod koniec roku kupiliśmy maszynkę do robienia makaronu, dzięki czemu makaronowy świat stał się nam jeszcze bliższy. Okazuje się, że domowy makaron to niezwykle prosta sprawa. Podstawowa zasada mówi, że na każde 100 g mąki nale...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody