Wpis: Truskawkowe tiramisù

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2018-06-07 00:00:00

W truskawkowym tiramisù zakochasz się od pierwszego kęsa. Jest delikatne, orzeźwiające, pięknie pachnie i nie dodaje się do niego żadnego likieru. TRUSKAWKOWE TIRAMISÙ Składniki: 1 opakowanie biszkoptów 1 kg truskawek 250 g serka mascarpone 60 g cukru 2 żółtka 3 łyżeczki cukru trzcinowego sok z cytryny liście mięty do dekoracji Przygotowanie: Truskawki myjemy, suszymy i kroimy w ćwiartki. Wsypujemy je do miski, mieszamy z 3 łyżkami cukru trzcinowego i z wyciśniętym sokiem z połówki cytryny, przykrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Truskawki muszą puścić sok, a jak szybko to się stanie, zależy od stopnia ich dojrzałości. Oddzielamy truskawki od soku, w którym maczamy biszkopty i układa...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody