Wpis: W mojej kuchni króluje domowa kostka rosołowa

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-11-04 00:00:00

Dawno temu przestałam kupować dostępne w sklepach kotki rosołowe. Ich skład woła o pomstę do nieba, tymczasem przygotowanie domowej kostki rosołowej jest banalnie proste. Korzystam z włoskiego przepisu, dlatego do warzyw dodaję powszechne w tutejszej kuchni zioła i oliwę z oliwek. Kostkę rosołową przechowuję w lodówce. Używam jej do zup, sosów, do risotta i wielu innych potraw. Domowa kostka rosołowa Składniki: 1 kg obranych warzyw (ok. 3 marchewki, 3 cukinie ∗ jesienią i zimą wykorzystuję pół na pół cukinie i dynię, 3 łodygi selera, 2 cebule, 2 pomidory, kilka gałązek natki pietruszki, kilka listków bazylii, 1 gałązka rozmarynu) 250 g soli 1 łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Podana pr...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody