Wpis: Wyprażany ser i zupa czosnkowa? Słowacka kuchnia oferuje znacznie więcej!

Autor: BAŁKANY według RUDEJ - opublikowany: 2018-01-24 00:00:00

Zapewne większości z Was, podobnie jak nam, słowacka kuchnia kojarzy się z bardzo ograniczoną ilością dań. Na pytanie, co jedliście w trakcie pobytu na Słowacji, zwykle odpowiadamy, że wyprażany ser, zupę czosnkową lub bryndzowe haluszki. Dodatkowo mnie, jako wegetariance, wydawało się, że po prostu kuchnia naszych południowych sąsiadów jest pod kątem wege dań dość mocno ograniczona, dlatego głównie zamawiałam serowe potrawy. Jednak oboje w trakcie grudniowej wizyty w tym kraju mieliśmy się przekonać, że słowacka kuchnia oferuje znacznie więcej. Obiad w hotelu Grand Jasna Pierwsze spotkanie z nieco innym obliczem słowackiej kuchni miało miejsce w hotelu Grand Jasna, w którym noco...

Tekst pochodzi ze strony: BAŁKANY według RUDEJ i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: BAŁKANY według RUDEJ