Wpis: Zielona sałata z kawałkami polenty

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2018-12-10 00:00:00

To jest tzw. sałata z resztek. Kiedy gotujesz polentę, możesz być pewien/pewna, że sporo zostanie. Wystarczy pokroić ją w kostkę i przygotować pyszną sałatę. Wszystkie składniki dodaje się na oko. ZIELONA SAŁATA Z KAWAŁKAMI POLENTY Składniki: rukola awokado pomidorki koktajlowe pestki słonecznika ugotowana polenta (najlepiej resztki z poprzedniego dnia) oliwa z oliwek extra vergine sok z cytryny sól Przygotowanie: Polentę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy ją na oliwie. Myjemy rukolę i pomidorki. Te drugie kroimy na pół. Obieramy awokado i kroimy je w kawałki. Do salaterki wrzucamy rukolę, pomidorki, skropione sokiem z cytryny kawałki awokado, kostki polenty i pestki słonecznika. Sałatę doprawiamy oliw&#...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody