Wpis: Zielone lasagne ze szparagami i groszkiem

Autor: Pod słońcem Italii - włoskie przygody - opublikowany: 2019-04-13 00:00:00

Zielone lasagne są bardzo wiosenne nie tylko ze względu na kolor, ale przede wszystkim dzięki składnikom -szparagom i groszkowi. Można nie dodać do nich szynki. Próbowałam, sprawdza się i taka wersja. ZIELONE LASAGNE ZE SZPARAGAMI I GROSZKIEM Składniki (6 porcji): lasagne 9 płatów makaronu lasagne 400 g szparagów 400 g groszku 150 g szynki 50 g Parmezanu 1 chochla wywaru z kostki rosołowej 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine sól świeżo mielony pieprz beszamel 1/2 litra wody,  której wcześniej były gotowane szparagi i groszek 40 ml oliwy extra vergine 40 g mąki gałka muszkatołowa sól Przygotowanie: Szparagi obrać i oderwać od nich stwardniałe końcówki. Oddzielić główki o...

Tekst pochodzi ze strony: Pod słońcem Italii - włoskie przygody i jest własnością jej autorów.

czytaj dalej na blogu: Pod słońcem Italii - włoskie przygody